Simonék félrebeszélnek (2.) Legyél közömöbös vagy…

Ez egy hőguta elkerülésére szolgáló rövid kis blog. A rossz szellemeket most parancsolom vissza a dobozukba!

Mert direkt nem megyek olyan kemény, felesleges, önmarcangoló küzdelmekbe, ahol azt feszegetem, miért olyan gyávák az emberek, hogy nem vállalják véleményüket, és arra gyúrnak, hogy minél érzéketlenebbek legyenek mások iránt. Ha nem tudnátok, ez a trendi mostanában!

Példa: Lacival, a férjemmel igazi vizi emberek vagyunk, közös szenvedélyünk a Kis-Duna. Már évek óta járunk sárkányhajó evezésre. Azt gondolná az ember, hogy itt csak össze-vissza lapátolnak az emberek.

Majdnem igaza van az illetőnek, de ha őszinte akarok lenni, akkor messze nem így van. És mégis… Most nagy levegőt veszek, mert a többségre ez jellemző…

És megint én vagyok a fekete bárány, mert merek szólni:

  • Ne úgy használd az evezőt, mint a főző kanalat!

Bizony ennek is megvan a maga technikája, viszont valami miatt – talán így kényelmesebb -, nem akarják megérteni egyesek, hogy ennek a sportágnak is megvan a maga sajátossága.

Amikor elkezdtünk járni evezni, senki nem mondta, hogyan kell, és ha valaki mégis szólt, irtó hálásak voltunk. Aztán több videót is megnéztünk a YouTube-én, és kiderült a nagy igazság. Baromi rossz a technikánk. Mit csináltunk? Nem nyugodtunk abba bele, hogy olyan szerencsétlenül lapátolunk, mintha éppen menekülnénk az afrikai partokról. (Bocs, ez a hasonlat egy kicsit durva…)

És abba sem nyugodtam bele, hogy csak a bal, vagy csak a jobb oldalon evezzek. Nem, én bármelyik felén a hajónak kompatibilis vagyok. Ám jó páran azt mondják, hogy ők balosok vagy jobbosok. Ebbe az állapotba bele nyugodnak.

Előttem ül valaki, és látom, hogy férfi létére mennyire gnóm módon evez. Nem bírom megállni, hogy ne szóljak. Megsértődik. Bezzeg én hogy örültem volna, ha leereszkedett volna hozzám valaki, és tanácsot adott volna.

Még annyit ehhez: Laci felhúzza magát, hogy nekem mindig saját bejáratú véleményem van, amit meg is osztok másokkal, és hogy őt égetem. Már bocsánatot kérek! Én nem egy tartozék vagyok, ami éppen leesett a sárba, és milyen ronda lett a cipője, mert a sár ráfröccsent. Nem jött rá ennyi év után sem, hogy én nem az ő fejével gondolkodom.

Na, igen, nem vagyunk egyformák.

A Simonék félrebeszélnek sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy a KATEGÓRIÁBAN nézzenek körül: https://simonmara.com/category/simonek-felrebeszelnek/

 

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

Cikkajánló

2 thoughts on “Simonék félrebeszélnek (2.) Legyél közömöbös vagy…

  1. It’s truly a great and helpful piece of info.
    I am glad that you simply shared this helpful info with us.
    Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

  2. I discovered your weblog web site on google and examine a couple of of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Searching for ahead to reading extra from you later on!…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük