Simonék félrebeszélnek (57.) Csak nem vasárnap van?

Az igazsághoz mindenféleképpen hozzá tartozik, hogy manapság az idő fogalma átértékelődött nálam. Nem lefelé, hanem felfelé. Inkább hosszában, mint széltében természetesen.

Hogy világosabban fejezzem ki magam – mielőtt még teljesen nem bonyolódok bele okfejtésem zsinórjába -, elmondok egy esetet, ami nem Tóth Marival történt meg.

Pénteken megbeszéltem a „mi Magdikánkkal”, hogy vasárnap talizunk náluk fél hatkor. Végre összehozzuk a két férfit, az övét meg az enyémet. Ez egészen jó ötletnek tűnt. Az más kérdés – és ne is firtassuk -, hogy ki gondolta az ellenkezőjét.

Szombaton még újból beszéltem Magdikával, hogy igen, vasárnap…

Vasárnap 18:00

Laci a vaskályhában élesztgette a tüzet, én pedig a laptopomat püföltem. A tévében meg már ki tudja mi volt alapzörejnek. Csöng a telefon, hát a „mi Magdikánk” szól bele a telefonba:

  • Szia, nem jöttök?
  • Miért? Csak nem vasárnap van?

Persze, hogy vasárnap volt. Laci nem is tudta, micsoda merénylet készül ellene. Valahogyan elfelejtettem közölni vele, hogy „árumozgatásról” lesz szó. Mint a Tescóban át szokták pakolni a termékeket, a vécépapírt elviszik az áruház másik oldalára – ennek következtében kész besz…rás -, míg a Kitekatt macskatápot pedig az ellenkező irányban landoltatják.

  • Most mit vagy úgy oda? Felveszel egy nadrágot és egy cipőt, és már kész is vagy! -, adtam ki az utasítást Lacinak.

Mit gondoltok, ki lett hamarabb kész? Bingó! Hát, én! Annak ellenére, amikor a fürdőszoba tükör elé álltam, hogy a gyenge kis sminkemet valahogyan felvigyem – ez abból állt volna, hogy halvány kék színnel bekenjem a szemhéjamat -, vonyítottam a röhögéstől. Csak ne lennék annyira vizuális típus!

 

Miközben potyogtak a könnyeim a nyerítéstől arra gondolatra, hogy vajon hogyan nézett maga elé Magdika, amikor rádöbbent: barátnője – azaz én – ismét nem tagadta meg magát.

Nem is festettem ki a szemem végül, mert nem láttam semmi értelmét. Helyette inkább egy kék színű, fél fülbevalót akasztottam le a kis fali lámpa aljáról.

A Simonék félrebeszélnek sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy a KATEGÓRIÁBAN nézzenek körül: https://simonmara.com/category/simonek-felrebeszelnek/

 

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

Cikkajánló

One thought on “Simonék félrebeszélnek (57.) Csak nem vasárnap van?

  1. Just desire to say your article is as astonishing. The clearness in your post is just nice and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük