Simonék félrebeszélnek (54.) Hol vannak a lyukak?

Azt mondják, hogy aki egyszer megtanult bicajozni, nem felejti el már soha!

Ez igaz lehet, de nem a fánk készítésére. Abból az élményanyagomból táplálkozva kezdtem az alábbi hadművelethez, amikor 10-15 évvel ezelőtt sütöttem fánkot. Jól emlékszem, hogy jó pár szomszédhoz becsöngettem a még langyos, friss, pille könnyű fánkkal.

A szakácskönyvemet már rég Elfújta a szél, mindent a netről nézünk ki. Rákerestem a fánkra, amely „20 perc alatt elkészül”. Ekkor egy kicsit összeszűkült a gyomrom, mert tudtam, hogy már az elején etetik az embert. Már itt is…

Neki láttam, kevertem, kutyultam… (A robotgépem, ami egyébként oltári szuper, fogalmam sincs hol van. A költözködésben felszívódott.) Úgy éreztem, hogy túl híg a tésztája ennek a finom csemegének, így még tettem hozzá lisztet, de ettől a „híg-fos” jellegéből semmit nem veszített.

Jó – most már elkezdhetem a kisütését, miután megkelt – vagy annak véltem a látványt. Manci, a fekete macskám is részt akart venni a munkálatokban, és felágaskodott a hokedliről, hogy megnézze a tészta állagát.

Itt van az előírás-szerű fánk – lyukkal, vonóval: 

fánk

Közben már az első fánkok sütésével foglalkoztam. Láttam, hogy ezek mindenféle formátumúak, de fánkra tuti, hogy nem hasonlítanak. Ránéztem Mancira, és egy picit hangosabban rászóltam, közben balra kaptam a fejem, a csupasz alkaromat leégettem. Mivel szőr ott nincs, így csak égett bőr szaga terjengett a konyhában. (Persze túlzok, mint mindig – csak sajnáltatni akarom magam.)

Tényleg ide mellékelem egy versemet, amely természetesen egyáltalán nem klappol a témához, hiszen egy szerelmi bánatot taglal, de ilyen galád máskor is voltam.

Kisütöttem az ágyúgolyó vagy tehén lepény-szerű tüneményeket, de ahhoz az 50 dkg liszthez viszonyítva kevés lett, tehát ebből következően tömörített file-okat kaptam.

Gombaleves után ezt is megkóstoltuk a férjemmel.

  • Hol vannak a lyukak?
  • Még mit nem akarsz? Örülök, hogy valamit csak sikerült kisütnöm -, de nevettem, hangosan, mintha csiklandozták volna a talpam, mert közben azon kacagtam, hogy vajon a vendégek mit fognak ehhez hozzá szólni.

 

Egy-egy fánkot el kezdik enni délután 4-kor, estig el lesznek vele.

A Simonék félrebeszélnek sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy a KATEGÓRIÁBAN nézzenek körül: https://simonmara.com/category/simonek-felrebeszelnek/

 

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

 

Cikkajánló

2 thoughts on “Simonék félrebeszélnek (54.) Hol vannak a lyukak?

  1. Please let me know if you’re looking for a author for your site. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Thank you!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük