Simonék félrebeszélnek (30.) Igen, megérkeztem

(Most már biztos rájöttetek, miért is rajongok annyira a blogírásért. Azt csinálok, amit akarok. Itt van mindjárt a beköszöntő kép! Mi köze a mondanivalóhoz? Semmi! És???)

Ahol szeretteink, ott az otthonunk

Amikor már Kiskunlacházánál egy vezércseles kanyarral a Ráckeve felé vezető útra letérek, nyugodtság tölti el szívem. Ugyanis Pestről iparkodom haza felé. A ráckevei hídra felérve elégedetten konstatálom, hogy a templom tornyok mind ott fürödnek finom, decens fényburokban, és én nemsokára haza érek.

Majd miután beparkolok a kertbe, már hallom kutyáim vad üvöltését bentről, a házból. Laci a sárkánytársakkal gyúr a tornateremben. Én viszont a „fenevadakat” hallom kintről, hogy tombolnak. Örömükben! Tudják, hogy ez sétát jelent.

Úgy bizony, a napot megkoronázom egy neonfénysorban úszó, gáton való sétálással. Ez olyan, mint a torta tetején a csokiba mártott mogyoró szem. Popi és Csöpi boldogan rohangálnak fel-le, én pedig élvezem a nyugalmat. Azt a belső nyugalmat, amelyet nehezen lehet megszerezni külső erők által.

Csöpi mindig lemarad a közös fotózkodásról. Ő már csak ilyen! A kisebbek csak asszisztálnak!

 

Majd visszafelé fordulva, egyet bólintok, mikor Balázs fényárban úszó portálja előtt baktatok el elégedetten, aki az utca végében lakik. Vagy az elején – ez csak nézőpont kérdése. A számozás szerintem nem számít.

Majd azt mondom magamban: „Ej, ej, Laci, Laci, vigyáznod kellene jobban az egészségedre.” (Tudjátok, ez a kamionos szomszédomnak szól!) „A szesztorna nem biztos, hogy a legjobb egészségmegőrző programok közé tartozik.” És ilyen „tréningek” alkalmával fordul elő – akár napjában többször is -, hogy a őrző-védő kft-ének bejelez a riasztó, Vargánál betörési szándék fennforgása van.

Ilyenkor kapja az én férjem a szokásos telefonhívást!  

– Varga otthon van?

Válasz:
– Igen, Varga otthon van, semmi probléma. – Nekem meg ezt közvetíti férjem: csak nem találja a helyes számokat (amiket be kéne pötyögni) a kis készülékbe.

Miután ezeket magamban megállapítom, már haza is érkeztem a kutyákkal. Szép jó estét nektek is és nekem is. A Facebook-on találkozom közületek jó párral ezen az estén is.

Na, csá, vonat füstjétől megcsapott, kedves Barátaim!

 

A Simonék félrebeszélnek sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy a KATEGÓRIÁBAN nézzenek körül: https://simonmara.com/category/simonek-felrebeszelnek/


Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük