Simonék félrebeszélnek (29.) Mit értünk szabadságon?

Egy nap lazán felskiccelve

A szobám ablakából ezt látom reggel (Manci nem mindig ül ott egyébként):

– Hol voltál?
– A mezőn -, válaszoltam, miután órákra eltüntem a látóhatárról a kutyáimmal.
– Amikor annyi mindent meg kéne csinálni? -, hördült fel férjem, a naiv ember.
– Igen. Pontosan azért!

A szántóföldeken, a mezőn mindenkinek annyi tere van, amennyit csak akar! A nagy terek szerelmese vagyok!

– Nem is mosogatsz el? -, kérdezte Laci, miután isteni ebéd után felcammogtam a törzshelyemre, a szobámba. Feszegeti határait. Ez állítólag nem az én szobám, hanem az övé is. Ezt ne higgyétek el, szemen szedett hazugság!

– Nem. Valami eszembe jutott. Előbb megírom, legfeljebb utána. – De ez nem hangzott túl bíztatóan számára.
– Én mosogassak el?
– Nem tudom.
– Nehéz együttélni az ilyen művész emberrel, mint amilyen te vagy.

Majd pár perccel később, amikor nagyon csendben vagyok itt, fent az emeleten:
– Mi jutott az eszedbe? Nehogy valamit írj az én ismerőseimről! – hallom, kapkodja a levegőt a turbóztatástól.
– Azokról a végtelen unalmas Jánosokról és Bárisnyákról? Leírom a nevüket és rögtön el kezdek ásítozni! Nyugodj meg, nem! – mindezt fentről üvöltöm magamból kikelve, mivel nem hagy engem békén Laci, mikor magamban akarok lenni. Ettől szoktam egy kicsit begőzölni.

Ilyen és ehhez hasonló kreativitás tombol bennem időről időre:

Ha elmegy hazulról, mert kocsmázik – ilyen szempontból rossz, hogy nem gyakrabban -, vagy a vasárnapi ájtatosságra megy, akkor ki szoktam virágozni. Abban az egy órában akarom az összes kreativitásomat megoldani.

Hirtelen felfordítom a házat, előhúzom azokat a ruháimat, anyagaimat, amelyekben látok fantáziát. Felhangosítom a zenét tökig. A kutyáim rémülten néznek rám. Csöpi vezényletével végül kivonulnak a kertbe. Macskáim fent, az emelet védelmében élik túl a forrdalalmi pillanatokat. Mire haza érkezik a párom, addigra már akkora kupi, de akkora!

Megjön a vár ura:
– Nem arról volt szó, hogy rendet raksz, mire haza érek?
– Meg kell hogy értsél, kevés az az egy óra, hogy teljesen kiélvezzem a szabadság minden ízét. Majd ebéd után…

A teljes szabadság szimbólumai a végtelenbe tűnő országút, a szántó földek, a víz, a holdas ég például:


Vannak kedvenc csemegéim, ezek közé tarozik a mazsola. Csak az a probléma, ha elkezdem, nem tudom abbahagyni. Ugyanez érvényes a többire is, mint péládul a tábla csokira – különösen, ha fehér vagy négerbarna, vagy kakaó színű, ha lágy, vagy kemény, mint a kőszikla -, akkor keresztet lehet vetni rá.

Végül párom úgy oldotta meg a mazsola problémát, hogy eltette a szokásos helyéről. Oké -, gondoltam én. Ismerem az esze járását, eldugta valamelyik szekrény mélyére. És persze, hogy megtalálom – miután már legalább a negyedik ajtót nyitottam ki -, és boldogan rágcsálom, miközben nektek írok. Hiába, már megszoktam, hogy a boldogság minden apró falatáért meg kell harcolnom. Ám, ha sikerül megszereznem, milyen elégedett is vagyok!

Abszolúte rossz időzítés:

– Anyuci, adjál zoknit. – Figyelitek, ha valami kérése van felém, milyen vajpuha tud lenni az úr?
– Nem adok.
– Miért nem?
– Mert keresek valamit, és ilyenkor irtó ideges vagyok!

(Érdekes, most, hogy leírtam ezt a jelenetet, már nem is tűnik olyan murisnak. Mindegy, már leírtam. Végleges!)

 

A Simonék félrebeszélnek sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy a KATEGÓRIÁBAN nézzenek körül: https://simonmara.com/category/simonek-felrebeszelnek/

habos felső plusz kalap

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

6 thoughts on “Simonék félrebeszélnek (29.) Mit értünk szabadságon?

  1. Thank you a lot for sharing this with all folks you actually know what you are speaking about! Bookmarked. Kindly additionally discuss with my web site =). We may have a hyperlink trade contract among us!

  2. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from. thanks

  3. My spouse and i have been now delighted Michael managed to conclude his analysis with the ideas he obtained from your web page. It’s not at all simplistic just to continually be releasing instructions that other folks have been making money from. Therefore we grasp we have got you to be grateful to for this. The most important illustrations you’ve made, the straightforward site navigation, the friendships your site help create – it is most excellent, and it is aiding our son in addition to our family do think the situation is fun, and that is unbelievably indispensable. Thank you for the whole lot!

  4. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that „perfect balance” between usability and visual appeal. I must say you’ve done a amazing job with this. In addition, the blog loads extremely fast for me on Internet explorer. Exceptional Blog!

  5. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely useful and it has helped me out loads. I am hoping to contribute & help different users like its helped me. Great job.

  6. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later. Many thanks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük