Az önkiszolgáló tejcsárda

Béke

Időnként azon gondolkodom, miképpen lehetséges, hogy az állatvilágban több humánum, empátia készség van, mint az emberekben. Sokkal több és kiapadhatatlan a ragaszkodásuk a gazdájukhoz, a folyamatosan áradó szeretetük.

Pedig ők is és mi is a természet részei vagyunk, tehát ebben semmi különbség nincs. De akkor mégis, mi az, ami miatt az emberek büntetik saját magukat és másokat? Azért mert gondolkodnak? És arra a következtetésre jutnak, hogy akkor szadizni kell, mert az sokkal szuperebb? Sokkal jobb, mint maga, a béke a szívekben?

Tehát minél gonoszabb valaki, ez azt jelenti, hogy már hihetetlen sokat gondolkodott.

Higgyétek el, házi állatok nélkül lehet élni, de nem érdemes. Annyit lehet rajtuk mulatni, meghatódni, amit a környezetünk nem tud leutánozni, ha elpusztul a nagy igyekezetében, akkor sem.

Az állatok bölcsek és szeretetteljesek, megbocsájtóak, sőt még haragudni sem tudnak. Elképesztő, micsoda fantasztikus tulajdonságokkal ruházta fel őket a jó Isten!

Mi, emberek mi mégis miért vagyunk a természet ocsúja? Selejtesek vagyunk az érzelmi világunkban, mintha genetikailag lenne ez belénk nevelve. Bár nekem mégis csak nagy szerencsém volt azzal, hogy édesanyám és nagyszüleim, akik képezték a felnőtt társadalmat számomra, valóban a humánumot testesítették meg.

Így nekem könnyű prédikálni békés lélekről, mert ezt érzékeltem minden idegsejtemmel. És mennyire elcsodálkoztam, amikor első munkahelyemen rögtön megtapasztaltam saját bőrömön az irigységet, az áskálódást és ezen viselkedési forma társait.

Ígérem, többet nem filozofálok. Nézzétek meg a videót, és ha néhány könnycsepp legördül szemetek sarkából, ne szégyelljétek!

https://youtu.be/3wvhYQSf4bw

Jó szórakozást!

Simon Mara

marasimo@gmail.com

Skype elérhetőség:

simon.mara2

https://www.facebook.com/simon.mara.14

Mit piszmogtok? Eltelik az élet! Legyetek kíváncsiak!

Had öregedjetek meg minél előbb!

Telefon számom: 06-20-9287-353

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük