Viorel (8.) Mennyire nehéz mással együtt élni!

Nem tudtam, hogy milyen nehéz mással együtt élni, akit ráadásul nem ismerünk. Igaz, még azokkal is hihetetlenül problémás, akit jól ismerünk.

Amikor először nyitottam ki a lakásom ajtaját – miután Viorel behurcolkodott -, orron vágott az idegen szag. Az én illatomból egy mákszemnyi sem jutott. Ehelyett kajaszag és meghatározhatatlan, súlyos szag terjengett. Igen, munkásszálló szag volt a javából.

Még a huszas éveim elején jártam, és már akkor ismertem férjemet. Az albérletem megszűnt, ami pedig pont a Szent István Bazilikával szembe futó Zrinyi utcában volt.

Bazillika átméret.

Házunkat, mint műemlék-védelmi épületet, kívül-belül több éves átalakításra ítélték.

Szóval Laci mondta, hogy oda mehetek lakni hozzájuk. Ám úgy voltam vele, hogy nem akartam teljesen kiszolgáltatva lenni az ő családjuknak, tehát bejelentkeztem egy munkásszállóra.
Azt a leborult szivarvéget! A paprikás krumpli, a tökfőzelék, az olcsó mosópor, a szegénység és reménytelenség kipárolgása oly mély hatással volt rám… Gyakorlatilag egy évig voltam bejelentve, és egyszer aludtam ott.

Máig tartó nagy élménynek tudhatom be, amikor reggel öt órakor bekapcsolták központilag a Kossuth Rádiót, és a fülembe bömbölt teljes ércességével. Pedig nekem elég lett volna 7-kor kelnem. Erre fogtam magam, összecsomagoltam a cuccaimat, és mentem a Széchenyibe úszni. A buszon egyszer csak éktelenül csörögni kezdett az vekkerem…

Szóval teljesen letaglózott ez a tapasztalat, hogy valaki felülírta az illatazonosítómat. Ha bementem a szobájába, hogy megöntözzem a virágokat, a különböző munkaeszközök – véső és társai -, elektromos alkatrészek meg ki tudja, micsodáknak olyan szaguk volt, mintha autójavító műhelybe léptem volna be.

Eléggé elkeserített, hogy munkásszálló lett a kéglimből. Tudtam azonban, hogy nem mondhatom meg a túl érzékeny Viorelnek.

Hamar érzékeltem hogy emberem hihetetlenül szenzibilis, lelke állandó taposásnak volt kitéve. Folyamatosan azt tapasztalja, hogy mindenki hülyére veszi, kihasználja és szadista hajlamait rajta akarja tökéletesíteni.

Bár az is igaz, hogy rossz emberrel kezdték ezeket a helyzet-gyakorlatokat, mert csak egy darabig lehet vele szenyózni. Aztán begerjedt…

Az 1. részt itt olvashatjátok el!

A 2. részt itt olvashatjátok el!

A 3. részt itt olvashatjátok el!

A 4. részt itt olvashatjátok el!

Az 5. részt pedig itt olvashatjátok el!

A 6. részt itt olvashatod el!

A 7. részt itt olvashatod el!

 

Cikkajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük