Blog, Dubai, sorozatok

Dubaj (7.) Global Village, ez egy csúcs élmény!

 

Kora délutántól hajnal 1-ig a programokból ki sem látszunk. Minden egyes ország “házatáján” tetten érhetünk hazai zenét, táncos mutatványokat, látványosságot, arra az országra jellemző ételeket.

Este 9 után annyira besűrűsödik a hatalmas tér, és az építmények minden négyzetmétere tele lesz emberrel. Pedig délután 5 óra körül csak morogtam magamban, hogy “nem nagy kunszt”, amely zúgolódás persze pár órával később már oka fogyottá vált.

Természetesen, mint mindenütt, itt is a pénzedre utaznak. Gyönyörű termékeket – ékszereket, dísztárgyak garmadát – lehet látni az afrikai, az indiai és hadd ne soroljam, mindegyik ország kicsiny területén.

Láttam olyan burkába öltözött hölgyet, aki gurulós bevásárló táskával ment – amivel piacozni szoktak itthon a nők – ebbe a központba. El tudom képzelni, hogy mennyi pénzzel érkezett, ha egy egész táskát görgetett maga mellett.

Hatalmas meglepetést jelentett, amikor az indiaiaknál “jártam vendégségben”. Egy szabadtéri színpadon különböző táncosok – gyerekek és felnőttek – modern és hagyományos táncokat jártak.

Számomra, mivel annyira szeretem a zenét és a táncot, felejthetetlen élményt jelentett. Öröm volt nézni, ahogy a nézők is eggyé váltak a táncosokkal, élvezték a zenét, és ennek hangot is adtak, mint ahogy én sem hasonlítottam egy darab, élettelen fához.

Elég sok videót készítettünk, de azokból csak párat adhatok közre, mert a jóból is megárt a sok. Befejezésül egy kellemesen bizsergető videót ajánlok a figyelmetekbe:

 

 

 

Dubajról megírt blogok:

1. (De kérem, én nem tudok ukrán nyelven!)

2. (Oxigénhez jutni “Félrelépésre” nincs lehetőség!)

3. (“Félrelépésre” nincs lehetőség!)

4. (Dubaj a daruk országa (is)

5. (Bollywood parks – látványban gazdag)

6.  (“Anya, ott van az octopus”)

marasimo@gmail.com

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted

INSTAGRAM: simonmara54

 

 

 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.