Dubaj (3.) „Félrelépésre” nincs lehetőség!

 

Válaszképpen az előző blogomban felvetett témára: bezzeg ebben a lakóparkban szépen parkosítottak, na, persze, hiszen itt már megéri kiadni az appartmanokat, az ingatlanokat. Ez már a dubaji belváros szíve, ahol egy appartmant bérelt ki Dániel fiam.

A dubajiak rettentően vigyáznak a tisztaságra. Időről időre feltűnnek alkalmazottak, akik felszedik a szemetet mindenhol: utcán vagy üzletközpontokban, bárhol. A csodálatosan ragyogó, kényelmes illem-helyiségekben állandóan belebotlunk egy hölgybe, aki törölgeti, tisztogatja az úri módon kivitelezett helyiség minden apró részletét.

Szinte mániákusan törekednek a tisztaság fenntartásához. Rágógumizni, enni, inni nem szabad a metrókon, közjárműveken. Állítólag komoly pénzbírsággal jár, ha tetten érnek.

Pár évvel ezelőtt építették meg a metró két vonalát, amelyek átfogják Dubaj szinte egészét. Nagyon tetszik ezekben a járművekben, hogy kizárják a halálos baleseteket. Ugyanis nem tudsz a kerekek alá kerülni vagy nem szorul be a cipőd sarka a kocsik és a járda közötti szakadékba, mert üvegfal választja el az utasokat magától, a vagonoktól, amelyeknek ajtajai pont ott és akkor nyílnak ki automatikusan, amikor már befutott a szerelvény. A szerelvény és a járda tökéletesen zárt egységet képez. Félrelépésre nincs semmi lehetőség!

Bár ez a vidó egy villamosról készült, de pontosan olyan precíz, tiszta és veszélymentes, mint a földalatti:

Elég muris az európai ember számára, amikor tapasztaljuk, hogy a nők a szerelvények hátsó részében utazhatnak csak! Láttam, hogy egy férfira rászóltak, mert a nők között tartózkodott. He-he-he! Ezt a témát inkább nem feszegetem, mert akkor teljesen begerjedek…

Egy kis egyensúlyra való törekvésként elmondhatom az alábbit. Az estéket az ember annyira jó hangulatban tudja eltölteni itt, Dubajban még úgy is, hogy nem költ pénzt. Pedig – ugye nem kell mondanom? – minden a pénzről szól, hogy belőled minél többet sajtoljanak ki!

 

Kellemes éjszakát kívánok nektek a fenti, békés videóval!

 

 

Dubajról megírt blogok: 

1. (De kérem, én nem tudok ukrán nyelven!)
2. (Oxigénhez jutni!) 

3. („Félrelépésre” nincs lehetőség!) 

4. (Dubaj a daruk országa (is)
5. (Bollywood parks – látványban gazdag)6.  („Anya, ott van az octopus”)

7. (Global Village, ez egy csúcs élmény!)

8. („A pénznek szaga van„)

9. (Sivatagi tevegelés)

10. (Egyszerű buszozás is tartogathat meglepetést!)

11. (Miracle Garden, avagy a nagy macska árnyékában)

12. (Vacsora a hajón /Dhow Dinner Cruise)

13. Két földrész találkozása /Two continents meet/

14. (Mall Bevásárló központ – majd ha a saját szememmel látom…)

15. (Szóval, mi is volt, hogy is volt?)

 

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

 

 

 

 

Cikkajánló

13 thoughts on “Dubaj (3.) „Félrelépésre” nincs lehetőség!

  1. I like the valuable info you provide in your articles.
    I will bookmark your weblog and check again here frequently.
    I’m quite certain I’ll learn many new stuff right here!
    Good luck for the next!

  2. Ahaa, its pleasant dialogue regarding this post
    at this place at this web site, I have read all that, so now me also commenting here.
    I have been surfing on-line more than 3 hours lately,
    yet I by no means discovered any attention-grabbing article like yours.

    It’s beautiful value sufficient for me. Personally, if all webmasters and bloggers made just right content material as you probably did, the
    internet will likely be a lot more useful than ever before.

    Ahaa, its pleasant dialogue concerning this article here at
    this weblog, I have read all that, so now me also commenting
    at this place.

  3. This design is wicked! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

  4. Does your website have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.

  5. I’m extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays..

    1. This blog is my source of joy that turns off. As a writer and poet, so I love and turn off writing. Since I loved shapes and colors in my world life – it was no accident that I had an exhibition at the Textile Museum in Budapest – the pictorial wording is not far from me. That’s how a fun blog comes together – I think.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük