Blog, Dubai, sorozatok

Dubaj (3.) “Félrelépésre” nincs lehetőség!

 

Válaszképpen az előző blogomban felvetett témára: bezzeg ebben a lakóparkban szépen parkosítottak, na, persze, hiszen itt már megéri kiadni az appartmanokat, az ingatlanokat. Ez már a dubaji belváros szíve, ahol egy appartmant bérelt ki Dániel fiam.

A dubajiak rettentően vigyáznak a tisztaságra. Időről időre feltűnnek alkalmazottak, akik felszedik a szemetet mindenhol: utcán vagy üzletközpontokban, bárhol. A csodálatosan ragyogó, kényelmes illem helyiségekben állandóan belebotlunk egy hölgybe, aki törölgeti, tisztogatja az úri módon kivitelezett helyiség minden apró részletét.

Szinte mániákusan törekednek a tisztaság fenntartásához. Rágógumizni, enni, inni nem szabad a metrókon, közjárműveken. Állítólag komoly pénzbírsággal jár, ha tetten érnek.

Pár évvel ezelőtt építették meg a metró két vonalát, amelyek átfogják Dubaj szinte egészét. Nagyon tetszik ezekben a járművekben, hogy kizárják a halálos baleseteket. Ugyanis nem tudsz a kerekek alá kerülni vagy nem szorul be a cipőd a kocsik és a járda közötti szakadékba, mert üvegfal választja el az utasokat magától, a vagonoktól, amelyeknek ajtajai pont ott és akkor nyílnak ki automatikusan, amikor már befutott a szerelvény. A szerelvény és a járda tökéletesen zárt egységet képez. Félrelépésre nincs semmi lehetőség!

Bár ez a vidó egy villamosról készült, de pontosan olyan precíz, tiszta és veszélymentes, mint a földalatti:

Elég muris az európai ember számára, amikor tapasztaljuk, hogy a nők a szerelvények hátsó részében utazhatnak csak! Láttam, hogy egy férfira rászóltak, mert a nők között tartózkodott. He-he-he! Ezt a témát inkább nem feszegetem, mert akkor teljesen begerjedek…

Egy kis egyensúlyra való törekvésként elmondhatom az alábbit. Az estéket az ember annyira jó hangulatban tudja eltölteni itt, Dubajban még úgy is, hogy nem költ pénzt. Pedig – ugye nem kell mondanom? – minden a pénzről szól, hogy belőled minél többet sajtoljanak ki!

 

Kellemes éjszakát kívánok nektek a fenti, békés videóval!

 

Dubajról megírt blogok:

2. (Oxigénhez jutni mindenkinek joga van)

marasimo@gmail.com

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted

INSTAGRAM: simonmara54

 

 

 

 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.