Szöszi-NET (42.) Elhiszitek? Andersen még mindig él és virul…

(Úgy érzem, kész krimi főszereplője vagyok. Ezt a blogot az úr Istennek sem tudom tálcán felszolgálni nektek. De miért? Napok óta ezen tökölök.)

Eljött a „minden napra egy tojás” akció. Idénre is tartogatok a kosárkámban egy kis izgi témát. A tavalyi „akciós ajánlatomat” itt tudjátok elolvasni.

Hogy könnyebben lemenjen a torkotokon ez a téma, itt van egy kis andalító zene, mint amikor a keserű pirulát málnaszörppel szuszakolod le:

Ti elhiszitek, hogy az alább felsorolt ürgék nem szélhámosak? Már több százat letiltottam belőlük, mielőtt még igazából kibontakozhattak volna. Minden nap egy bejelentkezik közülük. Nem értem, hogy ezek megbeszélik egymás közt, hogy ki a soros? Innen van a „minden napra egy tojás” akció.

William F. egyedülálló természetesen. Kb. 3 órával előtte tette fel a fotót „magáról”. Semmi, de semmi infó róla, csak annyi, hogy „egyedülálló”. Na, persze!

Nagyszerű! Bravó!

Alexander V. két órával tette ki új, ropogós profil képét. Ezen kívül még három, igen kedves, tenyérbe mászó mosolyú fotója van, és össz-vissz ennyi.

Lakhely Nottingham. Természetesen ez is egyedülálló.

Nick R. egyedülálló hivatásos katona. Se kutyája, se macskája! A hazáért! A mellényén is rajta van a neve.

Mindegyik csirkefogóra jellemző, hogy vagy aznap, vagy pedig pár nappal előtte – ahogy engem megszólított -, tette ki a profil képét és a borítóképet, amelyek mind, egytől egyig kölcsönvettek. Ezek a „jó emberek” leszedték a netről valakinek a fotóit, és szépen felhasználják egyéb célokra…

Az esetek 90 százalékában senki nem lájkolja ezeket a fotókat, legfeljebb egy-egy elárvult, mit sem sejtő női lélek, de több egy darab sem. Vajon mi célból hozzák létre ezeket a Facebook oldalakat? Hogy jó szándékból tennék, kötve hiszem!

Talán az egyik kedvencem közé tartozik ez a borítóképes Laurent L., aki egy órával előtte állította össze a Facés fiókját. Láttam egy lájkot, azt is maga adta magának. Nem beszélve arról, hogy milyen pompás, bizalomgerjesztő figura néz ránk. Nem is tudom, melyik szimpatikusabb, a nő vagy a férfi? Ne is mondjam, ez a Laurent is olyan, mint az kisujja, egyedülálló. 

 

Na, és nagyon elmésen a profil képe helyett egy gondolatébresztő fotóban gyönyörködhetünk:
kávé piros szíves csésze
Ez a kellemes kinézetű, férfias Nick R., aki képes a hazájáért meghalni, a női szívek tiprója is egyúttal. Kell neki is egy kis szórakozás. Őt is meg kell érteni valahol. Ráadásul, mivel katona, titokvédelmi szempontból sem árulhat el magáról semmit sem. Ügyes, nagyon ügyes! Sőt, vele sem lehetne videón keresztül beszélgetni, mert tiltja a szabályzat. Na, persze!
 
 
Az alábbit csak csemegeként szántam nektek. Rózsa van a profil kép helyett, mielőtt bejelölt volna, akkor állította össze az oldalát. Persze nem sok munkájába került, mert borítóképre már nem is futotta neki.
Ez a manus is csak úgy lóg a levegőben. Igazán elmés. Semmi információ, egy hangyányi sem. Senki nem lájkolta, senki sincs, aki ismerné. Igazán vonzó mondhatom. Mehet ő is a süllyesztőbe!
Persze, nem ezt a rózsa gifet tette ki, csak azért illesztettem be a blogomba, mert az egyhangúság megöl. Sajnos az originált profil képeket nem tudom felhasználni legnagyobb bánatomra:
 

Surya L. igen szimpatikus „fiatalember”, felvághat, mert összesen három profilképet sikerült neki összehoznia.

A legutolsó annyira életlen fotó, hogy akár nő is lehetne rajta… Borítókép semmi. Róla sem lehet tudni semmit sem az ég adta föld világon. Az egyik fotón felderítők által hordott szerkóban feszít. Ő sem az esetem, pláne, hogy tudom, valamire kimegy a játék.

Ez egy fokkal okosabb, mert semmiféle információ nincs kilétéről, még az sem, hogy egyedülálló. Tehát nem bőszítheti fel azokat a nőket – mint engem -, hogy azt állítja magáról hazug módon, hogy nem él családi kötelékben, miközben esetleg minta apa és férj szűrke hétköznapjaiban.

 

Na, itt van egy másik jómadár, Gregor, aki talán nem akkora hóhányó, de ezért sem tenném a kezemet tűzbe. Csak nő ismerősei vannak. Ahogy ül a karosszékben, kész tanulmány. Látni az arcán, hogy mit gondol a világról, legfőképp a nőkről. És ő egy valódi, vérbeli nőcsábász. Hogy valakinek csak nő ismerősei legyenek!

 

David M.:

No, ez a derék fiatalember majdnem beugrasztott, de nem olyan könnyen lehet lépre csalni. Fél éve készítette a profilját, van talán tíz ismerőse. Angliában él. A borítóképe tetszett, a Tower-bridge van rajta. Ez tetszett, de nem vitt tévútra!

Persze, közös ismerősünk egy szál sincs. Nagyon érdekes ez a David M., de nem annyira, hogy beengedjem az alomba.

Persze ez saját fotó, nem „szarka”:

DSC00244

Gilbert A.:

Ez KIMONDOTTAN jó húzás, hogy gyerekkel vagy kutyával vannak lefotózva. Ja. Nemrégen hozhatta létre ezt a fiókját. Alapfotó nincs… Ha-ha-ha. Információ róla semmi! Ismerősök semmi. Mehet ő is a levesbe!

 

Nicholas L.:

Amerikai Hadsereg eminens tagja. Nicholas, Nicholas! Igazi hím, szép szál legény. A szemem felcsillant, mikor megláttam deli alakját…

Ennél jobb pozíció nincs, hiszen, mivel hivatalos katona, semmiféle információt nem áramoltathat kifelé, vagyis le van zsírozva a titkolózása. Azt mond, amit akar. Csak legyen, aki beveszi.

 

 

 

Ezt a műfajt végképp nem csípem, ahol valaki – ki tudja, milyen az ipse, netán nő egyébként az illető – belebújik egy híresség bőrében, és szinte abban tetszeleg.

Íme Rachid F., Algériából, aki menő játékosnak képzeli magát, az FC Bayern München aranylábú játékosának. Siralmas.

És még azt is nagyon tudom élvezni, amikor el kezd jópofizni, én rögtön elmondom az életkoromat, férjnél vagyok, rengeteg barátom van, tehát nincs igényem újabbra. Ő viszont csak halad(na) a maga kijelölt útján, mert hogy „keresi élete párját”. Én ezt nagyra becsülöm, de akkor talán nem nálam kellene keresnie, kutatnia. Törlés!

 

David W.:

Igazán szimpatikus férfi. Egy idősebb nő a közös ismerősünk. Ez a felállás már hihetetlenül ismerős nekem.

 

Van közös ismerősünk, és mindig ez a közkedveltségnek örvendő, több mint ezer ember követővel rendelkező, idősebb hölgy az összekötő kapocs. Milyen furcsa, ennek a hölgynek egyetlen egy, rosszul sikerült fotója van, de az ember nem gondolná, hogy nem ő, aki a fotón szerepel.

Pedig nekem van egy irtó kövér, sanda gyanúm: ez a középkorú hölgy nem is hölgy – mint az már jó néhányszor beigazolódott. Ez az okos, több lépcsős megoldás, egy igazi, jó kis figyelem-elterelős belépési szándék mások ismerős körébe.

Na, most ez a David irtó szimpatikus, a kutyájával együtt. Viszont akit a képen láthatunk, az nem ugyanaz, mint aki a kép mögül kandikál. Irtó érdekes. Természetesen ő is egyedülálló, tehát „szabad a vásár”. Az alapfotón is egy igen szimpatikus úri embert láthatunk, ahogy igen elégedetten vezeti az autóját.

S minő meglepetés, a nagy Andersen G. is felütötte a fejét a nagy tavaszi párválasztási, lázas csivitelésben. Andersen reinkarnációja alakot öltött, aki szintén az USA katonai kötelékében szolgálja és védi hazája érdekeit. Derék szál legény.

A bevált, jó recept: szigorúan semmi információ, egy nappal előtte készítette a fiókját, mielőtt megtalált volna engem. Még egy-két színes toll, fűszálak, száraz ágacskák kellenének, hogy csalogatóbb legyen a nászra hívó fészek.

 

 

Közös vonások: mindegyiknek tenyérbe mászó, irtó kedves vagy férfias, segítőkész ábrázata van – természetesen akad kivétel is -, egyedülálló, elvált.

Szeretik magukat érző embereknek feltűntetni, ezért kutyával,  kisgyerekkel, tengeri malaccal jelenitik meg „magukat”. Természetesen ezeken a képeken egyik sem saját magát ábrázolja. Valakiét kölcsön veszik.

Amelyik ürgének az ismerettségi körében csak nők vannak, messze kerülendő(!), bármennyire dagadnak az izmaik vagy olyan, kis cuki ábrázatuk van. Ez a fajta kimondottan nő-halászó. Esténként ezt a dalt dúdolgatja magában, hogy hamarabb elaludjon: „hej, halászok, halászoooook! Mit fogott a hálótok? Nem fogott az egyebeeeeeet…”

Ezen a képen a halász macskáját lehet látni, ahogy megtalálta aznapra a számára legkényelmesebb helyet:

Paliéknál macska hálóban

És az is egy irtó jó módszer, amikor úgy tudják elterelni a figyelmét a kiszemelt áldozatnak, hogy egy idősebb hölgyet céloznak meg „közvetítő elemként”. Ez a kiinduló pontjuk. Egy olyan idősebb hölgy, akire aztán igazán nem tudnánk ferde szemmel nézni. S milyen érdekes, a gyanúsabb elemek ezzel az idősebb hölggyel vannak kapcsolatban, ez az egyetlen egy közös ismerős.

Először bedőltem – de csak egy pillanatra -, aztán gyanút fogva letiltottam az illetőket. Ezek után kezdtem figyelni, mi is zajlik itt a mélyben, és tényleg igaz, amikor ezen a hölgyön keresztül kapok valaki férfi alanyt, aki ismerősömmé szeretne válni, egészen biztos lehetek abban, hogy egy szemét kis, minden hájjal megkent ürgének álcázott trágyadomb jönne be. Hahóóó!

Ébresztő!

 

A Szöszi-NET sorozat kedvelőinek ajánlom, hogy ebben a KATEGÓRIÁBAN  is nézzenek körül bátran: https://simonmara.com/category/szosszenetek/

Ha barangolni akarsz a blogom lankáin, megteheted!

INSTAGRAM: simonmara54

(melyet ritkán látogatok)

Cikkajánló

4 thoughts on “Szöszi-NET (42.) Elhiszitek? Andersen még mindig él és virul…

  1. I’m now not certain where you are getting your info, however good topic.
    I must spend some time studying much more or figuring out more.

    Thanks for great info I used to be looking for this information for my mission.

    1. I’ve written real stuff on my blog, but I could not copy profile pictures. The ones I wrote about are real people. And they use other photos of real people. Everybody have to be very aware of whom to accept „friendly hand”.
      Best regards: Mara Simon

  2. Good blog you’ve got here.. It’s difficult to find good quality writing like yours nowadays.
    I truly appreciate people like you! Take care!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük