Álom Manó és társai (5.) Mindenki tetszeni akar

Ez maga az élet!

Vannak olyan fotók vagy műalkotások, a természet csodálatos összhangja, amikor ahhoz kár bármit is hozzá fűzni teljesen felesleges. Ez a fotó közéjük tartozik. És hát erről jut eszembe, hogy valóban oda is rajzolunk zebrát, ahová nem kellene. Viszont ahová életbevágóan fontos lenne, ott nincs. Ez maga az élet!

tyukok zebrán át

Ha napjainkban süllyedne el a Titanic…

Tökéletesen kifejezi az egyik korjelenséget! („Természetesen” eltűnt ez a kép. Nem baj, kreatív vagyok, leírom. Süllyed a Titanic, már mindenki a vízben evickél, ám mégis azzal van elfoglalva, hogy selfit készítsen még ebben az áldatlan helyzetben is.)

 

Már hiányoztak az Álom Manók, így beszereztem nektek egy végtelenül aranyos gifet. Jó éjszakát!

Tényleg, eszembe jutott erről a fotóról az alábbi: ülök a metrón, és egy indiai, 30-as éveiben járó párt látok velem szemben. Még eléggé friss szerelem áradt belőlük, minden apró mozdulat a másiknak szólt. A férfi átölelte a vidám, madár szemű, ébenfekete hajú fiatal nőt. Mozdulatában: szeretlek, megvédelek, gondoskodom rólad. A nő hevesen magyaráz, és gesztikulál, miközben mesél. A férfi finoman lefogja a másik kezét. Jelzi: „akkor örülhetsz, ha én engedélyt adok rá, ne heveskedj, ezt nem szeretem. Jobban kedvelem, ha te nem nyilvánítasz véleményt. Te csak maradj háttérben.” (S természetesen a szerelem csak úgy ömlött le róluk végig a metró padlózatán, egészen a kijáratig.)

galamb pár édesek

Foghegyről:

Felszáll a londoni metró valamelyik állomásán egy család. Papa, mama és a két 17-18 év körüli srác. Apa jól ápolt, jól táplált, szépen felöltözve, ezüst óra csuklóján, ezüst, igényes nyaklánc, kereszt az éke. Minden rendben van rajta.

Srácok: a soványabbik jobban ad a külsőre, tetszeni akar a nőknek. Rögtön az első pillantásra megmondani. A ducibb egy lötyögős, a szabadidő ruha fogalmát erősen megközelítő szerelésben. Ő ül közelebb az apához. Nyegle. (Bár időnként rágja a körmét, ez a momentum bepillantást ad a zűrös mélybe…) Az anya tudja, hogy mi a divat, de nem viszi túlzásba. Látható, hogy frissen volt fodrásznál, műkörmök, kozmetika. Mindezen cicomák egy kicsit idegenek számára. Valahogy nem illik hozzá.

Mindenkinél bőrönd  van. Tehát nyaralni mennek. Az apa majd elszáll. Boldog, hogy együtt van a család. Mindenféleképpen szeretne beszédbe elegyedni a dagica fiával, de az „direkt” nem veszi a lapot. Hallgatja a zenét a kütyüjén. Néha nagy komótosan leereszkedve kiveszi a bal füléből a fülhallgatót, amikor apja kicsit jobban megpiszkálja. Ám érzékelhető mozdulataiban: „Tőlem senki ne akarjon semmit. Ha akarok, majd válaszolok.”

A soványabbik, a piperkőc nem sok vizet zavar, de ő is teljesen zárt egységet képez. A kissé elhízott anya az a típusú nő, aki már akkor feladta, amikor az oltárhoz vezették. Igazán drukkoltam az apának, hogy valami emberibb bánásmódot kapjon fiaitól. Hiába volt minden. Pedig ezeknek a fiúknak, akik úgy el voltak telve nagyságukkal, eszükbe juthatott volna, hogy a márkás cuccok, a nyaralás és az egyebek egyedül az apjuknak köszönhető.

Olyan szexi vagy!

– írta egy férfi nekem a cseten.
És? Most mit csináljak vele? Ennyi erővel azt is írhatta volna, de jó, hogy mind a két szemed megvan… Minden nő szexi, ha úgy érzi, hogy ő szexi. Ha nőies mivoltáról lemond, leteszi az élet küszöbére, attól kezdve már kevésbé az. Csak nem gondolja bárki is, azért, mert ezt az egy mondatot kinyögte kénköves erőlködéssel, akkor abból már bármi következik? Részemről biztosan nem!

 

Mindennek van magyarázata:

Daninak volt egy jó mondása. Ritkán szólal meg egyébként. Ő még nem látott kis galamb fiókát. Tényleg! Én sem! Csak kifejlett példányokat élve vagy holtan. Ez valószínűleg úgy lehetséges, hogy a kicsik titkos bunkerben nevelkednek, és amikor már eléggé erősek, akkor pedig egyszer csak rivaldafény elé lépnek. S attól kezdve már bárki láthatja őket. Ezért nem látunk soha kis galamb fiókákat.

 galamb víztükörben

 

De aranyosak ezek a kis madarak! Na, így vagyunk néha a másikkal, mert nem tudunk vele bánni, és megzabáljuk a lelkét annak a szegény teremtésnek! A csontváza bezzeg marad…

Ilyen sem volt, hogy ilyen idétlenül fejezzem be a blogomat. Majd csak valahogy kiheverjünk mindannyian!

Good night!

fekete kalapban

 

  1. részt itt olvashatjátok el Cuki Mukika alcímmel!

2. részt itt olvashatjátok el Mizu, Bébi, mizu? alcímmel!

3. részt itt olvashatjátok el A kis csontzabálók alcímmel!

4. részt itt olvashatjátok el Az eszes angolok alcímmel!

5. részt itt olvashatjátok el Mindenki tetszeni akar alcímmel!

6. részt itt olvashatjátok el Zacskó szőlőcukor alcímmel!

7. részt itt olvashatjátok el Lejöhet Morzsi a parkba játszani? alcímmel!

8. részt itt olvashatjátok el Tünci, mint minőségellenőr alcímmel!

9. részt itt olvashatjátok el Rózsákkal alcímmel!

10. részt itt olvashatjátok el Game over! alcímmel!

11. részt itt olvashatjátok el Mi pihentet többek között? alcímmel!

12. részt itt olvashatjátok el Habcsók szenvedély alcímmel!

13. részt itt olvashatjátok el A tökéletes tökéletlen alcímmel!

 

marasimo@gmail.com

És ha barangolni akarsz blogom lankáin, 

VÁLTOZIK A blog HELYSZÍNe,

Az új LINK, MELY A NAPOKBAN VÁLT ERRE:

 https://simonmara.com

 

Simon Mara

Share this post and help spread the love!

 

 

Cikkajánló

6 thoughts on “Álom Manó és társai (5.) Mindenki tetszeni akar

  1. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, as well as the content!

  2. Its like you learn my thoughts! You appear to grasp so much about this, such as you wrote the guide in it or something. I think that you just could do with a few percent to pressure the message house a bit, however instead of that, this is excellent blog. An excellent read. I’ll certainly be back.

  3. Hello! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no backup. Do you have any methods to stop hackers?

  4. hello there and thank you for your info – I have definitely picked up something new from right here. I did however expertise several technical issues using this web site, since I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective intriguing content. Make sure you update this again soon..

  5. Greetings from Ohio! I’m bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I love the information you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, amazing site!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük