Londoni tévelygések 2. (Crazy friday) Pénteki őrület

Péntek esti láz!

 

A beköszöntő képen egy belvárosi bank bejáratát láthatjuk. És innen mindenki menekül hévégézni, mint ahogy az összes többi puccos munkahelyről is.

Amikor vissza felé folyik a folyó. Mindenki kiözönlik a munkahelyéről, és el akarja feledni a heti megfeszülés minden egyes, kínos percét. Ilyenkor a főnök és a beosztott kéz a kézben rohanja meg valamelyik közeli pub-ot. Persze attól függ, hogy hol a munkahelye.

Ez is egy kellemes hely, ha kellemes baráttal (barátnővel, a gyengébbek kedvéért!) térsz be ide:

Ha a Bishopsgate valamelyik illusztris munkahelyén húzza bárki is az igát, tiszta sor. Igen puccos sörözők, pénzköltő helyek várják tárt kapukkal a delikvenseket.

 

Nem is csoda, ez a centrumok centruma, tele pénzügyi cégekkel, bankokkal, biztosítókkal, tőzsdével. Tehát ahol a pénz forog, onnan húzzák ki a vendéglátó egységek a „dolgozók” zsebéből a pénzt.

A pénz mozgásban van!!!

Na de kötelező? Kérdem én igen naívan. Ezen kérdés csak kijött a számból.

És ekkor következik be, hogy másnap hajnalban az utcán az üres italos doboz mellett bőr pénztárca is található. Benne bankkártya, Oystercard (jó drága metró bérlet), jogosítvány. Ekkor tapasztalható, hogy ha valakinek fontos dolga akad szombat kora reggel, a buszon ott marad egy hatalmas bőrönd. Hogy kerül oda egy bőrönd tele cucokkal?

Biztos, hogy nem így gondolta a holmik begyömöszölője még józan állapotában. Ám megesett. Az is megesik, hogy szombat reggel a metró valamelyik szabályos, hideg padja alá egy öltönyös úr, már kevésbé vakító fehér ingben, szemüvegben pontosan beirányozva fekszik le. Pedantériájáról még a legelesettebb szituációjában is tanúskodik a „hogyan”.

 

Egyébként jó kikapcsolódást, jó hétvégét nektek!

 Az 1. részt itt olvashatjátok el!

A 3. részt itt olvashatjátok el !

A 4. részt itt olvashatod el!

Az 5. részt itt olvashatod el!

A 6. részt itt olvashatod el!

A 7. részt itt olvashatjátok el!

                                     Üdvözletem küldöm Londonból:

Simon Mara

Cikkajánló

3 thoughts on “Londoni tévelygések 2. (Crazy friday) Pénteki őrület

  1. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site offered us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our whole community will be thankful to you.

  2. I want to show some thanks to this writer for bailing me out of this particular challenge. Just after surfing around throughout the world wide web and getting basics that were not powerful, I assumed my entire life was gone. Existing minus the answers to the issues you’ve resolved all through this short article is a serious case, as well as the ones that would have in a wrong way affected my career if I hadn’t encountered your site. Your personal natural talent and kindness in controlling all the things was tremendous. I am not sure what I would have done if I had not come across such a subject like this. I’m able to at this point relish my future. Thanks so much for your high quality and result oriented help. I will not hesitate to propose the sites to anyone who would need guidelines about this topic.

  3. I think that everything composed was very logical.
    However, what about this? what if you added a little information? I am not saying your information is
    not good., however suppose you added something to possibly grab folk’s attention? I mean Londoni tévelygések 2.
    (Crazy friday) Pénteki őrület – Simon Mara Blogja is
    kinda vanilla. You might peek at Yahoo’s home page and watch how they write post titles to grab people to open the links.
    You might add a video or a related picture or two
    to grab readers excited about what you’ve written. In my opinion, it might bring your posts a little livelier.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük